למה עסקים קטנים כל כך מתקשים?

תוכן עניינים

למה עסקים קטנים כל כך מתקשים?

מצאנו את הבעיה – למה עסקים קטנים כל כך מתקשים?

כל שנה נפתחים בישראל עשרות אלפי עסקים קטנים,
הסטטיסטיקה מספרת שכ-80% מהם לא יצליחו.

כששואלים בעלים של עסק קטן מה הקושי הכי גדול,
מה הדבר שמונע ממך לצמוח, התשובות הנפוצות
הן: קשה לשווק, יש תחרות, התנאים במדינה וגיוס עובדים.

הקשיים האלה הם בהחלט לא פשוטים לפיצוח, אך הם
לא הסיבה העיקרית שבגללה העסקים הקטנים כל כך
מתקשים להגשים את החלום שבגללו פתחו את העסק.

בפוסט זיקקנו את הסיבות האמיתיות שהופכות את המציאות
של בעלי העסקים הקטנים בישראל לכזו  מורכבת

קודם כל מה זה עסק קטן?

יש את ההגדרה של משרד הכלכלה,
ויש את הדרך שבה אנחנו רואים את הדברים:

עסק קטן לפי ההגדרה שלנו בחממה לעסקים הוא
עסק שנפתח סביב יכולת של הבעלים שלו לתת
שירות ספציפי. ויש בו 2-4 אנשים, כמו עורך דין
שפותח משרד, או אדריכל עם מזכירה, או מטפל
שיש לו עוזרת אישית ושוכר שירותי ניהול רשת חברתית.

ל-ONE MAN SHOW אנחנו קוראים פרילנסר,
זה בדרך כלל אדם שמוכר את השירות שלו, או
במילים אחרות את הזמן שלו.כדי שפרילנסר יהפוך
לעסק מתקיימים 2 תנאים:
1. יותר מאדם אחד עובד בעסק, (לא משנה באיזה
מודל ההעסקה מתבצעת)
2. השירות לא בנוי אך ורק על היכולת של הבעלים
של העסק לתת שירות.

ההגדרה הזו היא ההגדרה שלנו, וההפרדה בין פרילנסר
לבין עסק קטן חשובה כדי לייצר מודל צמיחה עסקית.
אין טוב או רע, כל אחד בוחר איך להתפתח, אך דרך
הפיתוח של עסק שונה מדרך הפיתוח של פרילנסר.

מה הקושי העיקרי של העסק הקטנים?

כדי שעסק יצמח אנחנו צריכים שיהיו מעורבים בו
שלושה יכולות :
הטכנאי: היכולת לבצע את השירות. לטפל, לתקן שעון,
לעצב, או לתכנן, מישהו צריך לדעת לתת שירות ללקוחות.

המנהל: היכולת לבנות תהליך עבודה. איך משווקים, איפה?
תהליך מכירות, מה קורה אחר כך, גבייה, שימור לקוחות.
מישהו צריך לבנות, גם בעסק קטן- תהליכים עסקיים.

היזם: היכולת לראות קדימה, היכולת לנווט את העסק
לעבר יעדים חדשים, לבדוק שהעסק מתקדם, להחליט
לאן העסק יתפתח

רוב הטכנאים, טובים ככל שיהיו, מתקשים להיות יזמים
רוב היזמים טובים ככל שיהיה מתקשים להיות טכנאים,
כנ"ל לגבי המנהלים.

רוב העסקים הקטנים קמים מתוך הרצון, של מי שפתח
אותם. לתת שירות. שף רוצה לבשל לכן הוא פותח מסעדה,
מעצב רוצה לעצב ופותח משרד יפה,
ורופא רוצה לרפא אנשים ולכן הוא פותח קליניקה.

עסקים גדולים לצורך ההשוואה נפתחים מתוך ראיה יזמית,
הבעלים של העסק לא יהיה נותן השירות העיקרי בו.
יזם פותח מסעדה כי הוא מאמין בקונספט, הוא לא יהיה
זה שיבשל, כשיזם יפתח קליניקה הוא ישתמש בשירותים
של אנשי מקצוע מתאימים, הוא לא יהיה זה שיגיד לאנשים
תפתחו פה ותעשו 'אההה'.

הדרך של בעלים של עסק קטן לצמוח היא לזהות את סגנון
החשיבה והתנהלות שלו, ולגייס אליו אנשים עם סגנונות חשיבה
שישלימו את המשולש: טכנאי, מנהל, יזם.

אם זיהית את עצמך כטכנאי, ממה עליך להיזהר?

הטכנאי הוא נותן השירות העיקרי בעסק,
בדרך כלל הוא איש מקצוע מעולה, ועדיין מתקשה
לפתח את העסק, הסיבה העיקרית לכך שטכנאי
רגיל לעבוד בעסק שלו, ולא משקיע בלעבוד על העסק שלו.

אני לא מנסה לבטל את החשיבות בלתת שירות
אני רק מציע שאת אותה האנרגיה שמשקיעים כדי
לעבוד בעסק, לתת שירות ולטפל במשימות היום יומיות,
צריך לעבוד גם על העסק, ולנקוט בגישת עבודה רחבה
יותר של הצבת יעדים, בניית תהליכים, שיפור השירותים
ביצוע משובים וכד'.

אם זיהית את עצמך כטכנאי, שים לב שאתה משקיע גם
באסטרטגיה עסקית ושיש לך תוכנית עסקית לפיתוח

אם אתם בעלים של עסק ובוער בכם לצמוח, אל תמשיכו לנסות לבד.

צרו קשר ונצא לדרך.

השאירו פרטים, נשמח לתאם פגישת היכרות

תפריט נגישות