רוב עסקי המזון נפתחים בגלל ש:
"תמיד אמרו לי שהקוסקוס שלי מעולה
ואם אני אפתח מסעדה אני אהיה עשיר".
אני וכל יועץ עסקי אחר שתפגשו נגיד לכם בביטחון שזה מתכון לכישלון.
עסקי המזון נראים נוצצים ומגניבים מבחוץ,
"מה הבעיה? נמצא 2 חיילים משוחררים שינהלו
את העסק, נשים חלוק על כמה מלצריות ואני אפתח
סניפים, רשת, אשב בבית או בתיאלנד ואתעשר בקלות"
העניין הוא שעסקי מזון (וכלל עסקים לא עובדים ככה).
לא משנה אם אתה בשלן חובבן או שף, יש הבדל בין הידע
שיש לך בבישול וניהול מטבח, לבין ידע בניהול מסעדה
או אפילו דוכן מזון מהיר - כי ניהול עסק זו מומחיות.
כדי לנהל עסק של מסעדה צריך לשלוט בשיווק,
בניהול כ"א, בכספים, ובעוד תפקידי ניהול שלא קשורים למזון.
בדרך כלל עדיף שהבעלים של המסעדה לא יהיה גם המנהל שלה וגם השף שלה.
עסקי המזון הם העסקים המסוכנים ביותר ואחוזים
בודדים מצליחים לשרוד את ה-5 שנים הראשונות,
הם מצריכים הון עצמי והחזר ההשקעה לא תמיד ברור.
הרבה מעסקי המזון נפתחים בגלל תשוקה למטבח, ומהרצון
לבשל אוכל טעים, לקבל עליו מחמאות וחיוכים, והציפייה היא
שאנשים יגיעו מהשמועה החדשה ויחכו בסבלנות לשולחן.
מהר מאוד מגלים הבעלים של העסק, שהם אלה שמגיעים
ראשונים ויוצאים אחרונים, מתחילים ומסיימים כל יום בשטיפת
רצפה והברקת חלונות, הרגשת האופוריה של ההתחלה מתחלפת
בעייפות כרונית.
קשה לגייס כוח אדם איכותי לעבודה במסעדה או במזון מהיר
ובסופו של דבר כוח האדם הזה הוא הפרצוף של העסק שלך.
גם אם השקעת מליון דולר במסעדה החדשה שלך, מלצר לא
מקצועי יכול להרוס את כל החוויה של הלקוח וכל לקוח מתוסכל
זה הפסד של 10 לקוחות פוטנציאליים.
הרבה פעמים בתהליכי ליווי של עסקי מזון גיליתי שהמנהלים טועים
בתמחור ובחישוב עלויות המנה, כי הם לא לוקחים בחשבון את הפחת.
הם מחשבים את עלות חומרי הגלם ומשקלם במנה ולא את משקלם בהזמנה.
נוצר פער בכל מנה, ובסוף החודש הסכום שמצטבר יכול להפוך עסק ריווחי לעסק מפסיד.
תהליך הליווי משתנה על פי כמה גורמים, 2 הגורמים העיקריים הם:
1. המקום בו העסק נמצא, מבחינת מחזור פעילות, כוח אדם, עלויות, בקיצור: המצב של העסק.
2. המקום אליו רוצים שהעסק יגיע. שיהפוך להיות ריווחי יותר, או שיהפוך לרשת.
די דומה לנסיעה במונית:
תלוי איפה אנחנו נמצאים ולאן אנחנו רוצים להגיע.
ככה גם תהליך הליווי, אחרי שיודעים מה מטרת התהליך אפשר לתכנן את הדרך.
באופן מפתיע הדרך היא הרבה פעמים החלק הקל בתהליך, הצבת יעד ראוי והאמונה שאפשר להגיע אליו היא ברוב הפעמים הקושי העיקרי.
אם אתם מנהלים מסעדה או מזון מהיר ואתם רוצים להגיע ליעד חדש.
צרו קשר, אחרי שיחה קצרה נבין ביחד אם ואיך אנחנו יכולים לעזור.
שירותים נוספים :
- טיפול בלידים: אם יש לך קמפיין באוויר אז כדאי שהלידים יטופלו במקצועיות
- טלמרקטינג : שיטה מסורתית להגיע אל לקוחות פוטנציאלים.
-טלמיטינג: שירות מזכירה אישית לתיאום פגישות
- גבייה. כדי לשמור על תזרים חיובי
צרו קשר נשמח להכיר.